ᐉ Био Семе Ленено, счукано, Био Класа, 250 g | Biotopic.bg - Онлайн био магазин

Био Семе Ленено, счукано, Био Класа, 250 g

  • 1,99 лв.
  • Производители Био класа
  • Модел 76966
  • Наличност В наличност

Поръчай веднага

Етикети: Био Класа,

250гр. Счукано ленено семе.

Сертифициран биологичен продукт.


Описание

Лененото семе има богато съдържание на белтъчнини, въглехидрати, витамини, алфа-линоленова киселина (ALA), фибри и лигнани. Тези елементи спомагат за здравето на нашата кожа и коса. Консумацията на семето носи още много предимства за организма. 


Лененото семе съдържа и омега-3 мастни киселини. Те имат способността да се борят с раковите клетки, отпускат чревната микрофлора и поддържат нивата на кръвната захар. Разнообразните нутриенти, от които е изградено лененото семе, го правят част от много диети за здравословно хранене. Ето пет невероятни ползи на продукта върху здравето: 


Подпомага храносмилането

Високото количество на фибри и други нутриенти в лененото семе подпомагат храносмилателната система и улеснява движението на червата. Една лъжица ленено семе на ден е напълно достатъчна, за да предпази стомаха ни за дълго време. 


Бори се с раковите клетки

Антиоксидантите в семената предпазват от рак. Те намаляват растежа на раковите клетки в организма. Лененото семе има положителен ефект и върху пациенти с простата и рак на гърдата, но не може да замени лечението им изцяло.

 Помага при диабет

Редовният прием на ленено семе катализира инсулина и балансира нивото на кръвната захар в тялото, с което се бори с диабета. 

Регулира менструалния цикъл

Много жени имат нередовен цикъл. Това може да се промени както с медикаменти, така и с натурални средства. Например с консумацията на ленено семе, което помага и при жени в менопауза. Проучване показва, че лигнините в семето нормализират хормоните в тялото и намаляват риска от остеопороза. 

 Бори се с високия холестерол

Лененото семе е много полезно за хора, които страдат от затлъстяване нивото на лошия им холестерол е високо. Омега-3 мастните киселини в него потискат ендогенната продукция на триглицеридите, намаляват нивото на липопротеините с много ниска плътност (VLDL) и подобряват дейността на сърдечно съдовата система.