ᐉ Натурален Черен кимион, семе, Здравница, 100 гр. | Biotopic.bg - Онлайн био магазин

Черен кимион, семе, Здравница, 100 гр.

  • 3,00 лв.
  • Производители Здравница
  • Модел Черен кимион, семе
  • Наличност В наличност

Поръчай веднага

Етикети: Здравница, Черен кимион, семе

Описание:

Семената на черния кимион повишават имунитета, укрепват кръвоносните съдове, подобряват храносмилането, подпомагат организма при различни възпаления и др.


- Продукт на Здравница!

- 100% непреработени, сурови семена от от черен кимион - Nigella Sativa


Уникалната комбинация в семената на черния кимион от над 100 активни компонента и около 50 естествени катализатори за биосинтеза на клетките има силата да регулира имунната функция и да поддържа доброто здраве на човека още от ранна възраст. Черното семе съдържа 15 аминокиселини (включително 8 от 9-те незаменими), омега 6 и 9, витамини A, B1, B2, В6 и C, каротен, ниацин, фолацин, както и калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо, манган, селен, мед, и цинк. Черният кимион има високо съдържание на гама-линоленова киселина (основна мастна киселина за поддържане на здрава кожа), олеинова, линоленова и палмитинова киселина.


Полезни свойства:


От 1964 година до сега има поне 458 публикувани научни изследвания, засягащи черното семе, според данни на GreenMedInfo.com. Резултатите от тези изследвания потвърждават това, което източната медицина и южноафриканските култури знаят от векове. Отново според същата страница, растението има следните невероятни свойства: болкоуспокояващи, антибактериални, противовъзпалителни, противоязвени, антихолинергични, противогъбични, антихипертензивни, антиоксидантни, спазмолитични, антивурисни, хипотонични, антидиабетични и много други!


Наличието на фитостероли допълнително засилва възможностите за понижаване на кръвната захар и холестерола. Съдържа също аргинин, полезен за хора, претърпели травми, изгаряния, възпаления - стимулира освобождаването на хормона на растежа и синтеза на колаген. Стимулира производството на простагладини - редуцира възпаления и кожни екземи, действа съдоразширяващо и бронхолитично.


Уникалният за растението тимоквинон показва изключителни противовъзпалителни и аналгетични качества; силен антиоксидант е и помага за прочистването от токсини. Черният кимион помага при оксидативен стрес и имунен дефицит. Като въздейства на тимуса, кимионът стимулира производството на костен мозък, активира и регулира синтеза на необходимите хормони, унищожава вируси, бактерии и гъбички. Черният кимион работи за повишаване на имунитета и за активиране на собствените жизнени сили на тялото.


Предназначение:


Семената на черния кимион благоприятстват за:

- повишаване на имунитета;

- укрепване на кръвоносните съдове;

- подобряване на храносмилането;

- състоянието на кожата;

- подпомагане на организма при различни възпаления;


Начин на употреба:


1/2 чаена лъжичка семена се накисват за 60 мин. в 300 мл. гореща вода. Прецежда се и се пие по 100 мл. 3 пъти дневно преди хранене.


Може да се използва като подправка към различни ястия и печива. Семената на черния кимион са подходящи и като подправка към свежи салати.

Произход: Сирия

Съдържание: 100% черен кимион - семе


Подходящ за: Възрастни, Вегетарианци, Вегани

Опаковка: 100 гр.