ᐉ Капсули с екстракт от зеленоуста мида и витамини, капсули - 90бр, Dr. Förster | Biotopic.bg - Онлайн био магазин

Капсули с екстракт от зеленоуста мида и витамини, капсули - 90бр, Dr. Förster

  • 70,40 лв.
  • Производители Dr.Förster
  • Модел Капсули с екстракт от зеленоуста мида и витамини
  • Наличност В наличност

Поръчай веднага

Етикети: Капсули с екстракт от зеленоуста мида и витамини, Dr. Förster,

Капсули с екстракт от зеленоуста мида и витамини


За движение без болка


Състав: естествен концентрат от зеленоуста мида (Perna Canaliculus), богат на глюкозамин-гликол (GAG), кондроитин сулфат, Omega-3, Витамин С и Е, Витамини В-12, В-6, фолиева киселина. Капсулите съдържат сух екстракт от новозеландска зеленоуста мида - Perna Canaliculus, витамините Е, С, В6, В12 и фолиева киселина. 

 

Препаратът съдържа оптимална комбинация от естествени витамини и минерали, ненаситени мастни киселини (Omega-З), както и аминозахариди - глюкозамингликени: глюкозамин и кондроитин в тяхното естествено съотношение, посочените съставки (особено аминозахаридите) са необходими за функционирането на меките тъкани, особено за ставната течност и хрущяла.


Препоръки при употреба: Приемат се 3x1 капсула след ядене за продължителен период от време - най-малко 4-6 месеца.


Приложение:

- забавя износването на ставния хрущял

- участва в защитата на ставната течност и хрущяла (регенерира - стимулира производството на хрущялна тъкан) за поддържане еластичността на съединителната тъкан, лигаментите и ставните структури - движение без болка!

- предпазва ставите и костите от дегенеративни промени (артрози и ревматични заболявания)

- помага за регенерирането на увредения ставен хрущял и съединителната тъкан

- действа противовъзпалително при ревматоиден артрит, предпазва от неговите последици (подобрява подвижността на ставите, намалява болката)

- естествена помощ при мускулно-костно-ставни травми на спортистите

- предпазва лигавицата на храносмилателния тракт (не предизвиква стомашни и чревни проблеми)

Препоръчва се:

- на лица в зряла, както и на средна възраст, тъй като с годините нараства вероятността от поява на ставни и ревматични заболявания

- лица с дегенеративни и възпалителни промени на ставите

- при засилена физическа дейност (физически работници)

- активни спортисти

- лица с наднормено тегло

- при възпаление на ставите, остеоартрити

- при травми и възпаления на обвивката на хрущяла

- при увреждания на съединителната тъкан на лигаментите и обвивката на хрущяла, при спортни травми

- при загуба на еластичността на интервертебралния дискус на гръбначния стълб

- при спондилози и ишиас

естествената сила на този препарат предлага нови възможности за лечение на ревматичните заболявания

Естествен начин за защита на ставите

Статистиката показва, че някъде около 25 % от жителите на Европа страдат от болки в ставите, гръбначния стълб и мускулите. Днес болестите на костно-ставната система засягат цели 50 % от хората на възраст над 40 години, както и все повече млади хора. Най-честата причина за тези болести са различни дегенеративни изменения, възпаления или травми.


Най-често срещаното дегенеративнао заболяване на хрущяла е артрозата (възглавничките на ставните амортисьори), което може да доведе до увреждане на костите. Най-често артрозата засяга хората в напреднала възраст, макар че не става дума за остаряване на ставите, а за липсата на някои жизнено важни субстанции, изграждащи и поддържащи динамиката - подвижността на ставите.


Най-характерният симптом при всички заболявания на ставите е болката, която е резултат от увреждането на съединителната тъкан и ставата, предизвикана от възпалението. Ставата може да извършва нормално своята функция само ако има достатъчно ставна течност, която има задачата да "смазва" и да поддържа защитния филм около ставата. Освен защитната и функция ставната течност играе роля и за подхранването на самия хрущял. Ако подхранването на хрущяла е недостатъчно, неговите клетки (хондроцити) започват да отмират, а хрущялният слой намалява. Последицата от това е болезненото търкане на незащитените ръбове на костите, съпроводено с механично унищожаване на костния слой - ставната кост. При ходене това явление предизвиква болка, движението се затруднява, а самите мускули, чрез които това движение се подпомага, отслабват. С остаряването и тяхното храненето става все по-слабо, а ставите - все по-неподвижни и болезнени. Вътрешната страна на ставата е покрита с лигавица, чиито клетки отделят специална течност. Тази течност е вискозна, съдържа колаген, кондроитин и аминозахариди (глюкозамини), както и вода.


Аминозахаридите носят най-голяма отговорност за поддържането на вискозитета на ставната течност. С напредването на процеса на стареене производството на аминозахариди започва да намалява, ставната течност започва да се разрежда, нейната защитна роля се губи, а костите започват болезнено да се търкат една в друга. Поддържането на ставната течност зависи от състоянието на кръвоносната система, притока на кръв, както и от психическото състояние, стреса и т.н. За да бъде предотвратена появата на ставни заболявания, необходимо е тяхната подвижност да се поддържа с редовни физически упражнения. По този начин се засилва притока на кръв около ставата, храненето се подобрява, хрущялния слой се поддържа и обновява, подобрява се неговата функция.

Самите ревматични заболявания преминават през остра, респективно хронична фаза на болестта, съпроводени с промени върху костите, ставите, мускулите и кръвоносните съдове. Артритът или възпалението на самата става е най-тежкият и същевременно най-често срещан възпалителен процес, засягащ ставите и е особено разпространен сред жените. Данните показват, че жените заболяват от ревматоиден артрит три пъти по-често от мъжете . При заболяване от полиартрит болката се появява в много стави, като е най-честа в китката. При напредък на болестта ставите могат да се деформират, а понякога и да се обездвижат.


Вледствие възпалителните промени в самата става се променя състава на ставната течност, вискозитета и намалява, вследствие на което "смазването"- съответно възможностите и да амортизира търкането също намаляват. Самото търкане предизвиква възпаление, тъй като възпалената структура на ставата се стреми да компенсира отслабената функция чрез по-голямо отделяне на течност, което предизвиква отоци и болки в тъканта около ставите. Вследствие увреждането на лигавицата на ставата хрущялът изтънява, търкането се усилва като предизвиква увреждане на костната тъкан и силни болки. Предполага се, че при ревматоиден артрит става дума за влошена работа на имунната система, което е свързано със синтеза на простагландин от мастните клетки, намиращи се предимно в храните от животински произход. Храненето, богато на месни продукти увеличава киселинността на организма, нарушава метаболизма и предизвиква появата на ревматични заболявания. За облекчаване на болката се използват противовъзпалителни, както и обезболяващи средства. Те не действат срещу причината, а само облекчават симптомите. Дълготрайната им употреба предизвиква и нежелателни странични явления: увреждане на стомаха, някои от тях предизвикват дори намаляване на плътността на костите, увреждат черния дроб и бъбреците. Днес се отделя голямо внимание на лечението на ревматичните заболявания и премахването на ревматичните болки с естествени препарати.

 

зеленоуста мида. Вече 20 години усилено се изследва действието на Новозеландската зеленоуста мида както лабораторно, така и клинично. Всички изследвания потвърждават уникалното естествено и напълно безвредно действие на тази мида при лечението на ревматични проблеми. Тя съдържа хранителни вещества, подпомагащи строежа на кожата, съединителната тъкан, хрущяла и ставната течност. 

 

Действа изключително благоприятно за регенерирането на ставния хрущял и възстановяването на ставната течност, като по този начин намалява болката и улеснява подвижността на ставите. Perna Canaliculus съдържа големи количества аминозахариди, които представляват големи молекули, съставени от белтъчини и захари. Тези аминозахариди са известни в науката като глюкозаминогликени (GAG), минозахаридите (глюкозамин, ондроитин) играят важна роля за строежа на ставите, представляват необходима съставна част на ставната течност, придават и вискозитет (гъстота), позволяват на хрущяла и кожната тъкан да се храни нормално, дават строителната структура на съединителната тъкан, както и на лигавицата на храносмилателната система.


Мидата Perna Canaliculus съдържа освен аминозахариди и трета активна субстанция - ненаситената мастна киселина Omega-З, която заедно със съдържащите се витамини и минерали допълва изключителния ефект на тази мида за предотвратяване на възпалителните процеси в ставите и за поддържане на тяхната подвижност. Освен изключително доброто и действие при лечението на ставните болести, мидата се препоръчва и за защита на лигавицата на целия храносмилателен тракт.


Препаратът на Dr.Forster Екстракт от Зеленоуста мида с витамини съдържа и протективни витамини, които се препоръчват при възпалителни състояния на ставите, респективно състояния, свързани с работата на имунната система. 

 

Препаратът съдържа витамин Е (токоферол) - естествен антиоксидант, който тук участва в синтеза на простагландин (тъканен хормон), която е отговорен за възпалителните състояния и интерфериран с витамин Е предотвратява възпалителните реакции. 

 

Витамин С подкрепя витамин Е в цялостната защита, засилва противовъзпалителните процеси и играе значителна роля при формирането на хлущяла и колагена. 

 

Фолиевата киселина активира в процеса на обмяна на веществата много ензими, които оказват противовъзпалително действие в ставите. 

 

Витамин В6 пиридоксин-фосфат също е важен за регенерирането на структурата на хрущяла при заболелите стави. 

 

Витамин В12 е необходим за функционирането на фолиевата киселина, участва в метаболизма на протеините и регенерирането на функциите на ставите. 

 

Този препарат представлява хранителна добавка и е разработен на напълно естествена основа. Произведен е от чистото месо на мидата по японската технология на лиофилизиране, при която се запазват всички биоактивни съставки. Съдържа подходяща комбинация от глюкозаминогликени (глюкозамин и кондроитин), Omega-З ненаситена мастна киселина от мидата, както и витамините Е и С, фолиева киселина, и витамините В6 и В12 в количество около 400 мг в капсула.

 


Опаковка : 90 капсули