ᐉ Елемвитал с органичен магнезий, Сибирско здраве | Biotopic.bg - Онлайн био магазин

Елемвитал с органичен магнезий, Сибирско здраве

  • 26,40 лв.

Поръчай веднага

Етикети: Сибирско здраве, Елемвитал с органичен магнезий

Елемвитал с органичен магнезий (банка 60 капс.)


Магнезий - минерал на спокойствието


Магнезий – минералът на естественото спокойствие. Той се намира практически във всяка клетка на нашия организъм, но в особенно голямо количество магнезият се съдържа в мускулите и мускулните клетки на кръвоносните съдове и сърцето. Работата е в това, че една от главните функции на магнезия е регулацията на процесите на отпускане на мускулите, кръвоносните съдове и сърцето. Благодарение на това магнезият помага на добрия сън и устойчивостта към стрес.


В новата продуктова серия "Елемвитал" магнезият се съдържа под формата на органична сол на лимоненаta киселина - магнезиев цитрат. Тъй като цитратът е органична и силно разтворима форма на магнезия, това до голяма степен обуславя неговата висока биоусвояемост. Но добрата разтворимост във вода не е единствената функция на магнезиевия цитрат, имащ широк спектър от действия:


*помага за нормализиране на кръвноto налягане;

*притежава спазмолитично действие върху мускулите и кръвоносните съдове;

*положителен ефект върху сърдечно-съдовата система;

*има успокояващ ефект и се използва pri нарушения на съня и нервност;

*облекчава предменструалния синдром (ПМС) и другите нарушения, свързани с менструалния цикъл;

*предотвратява образуването на камъни в бъбреците;

*помага за предотвратяване на мигрената и облекчава главоболието.

*В някои отношения цитратът e идеален «екологично чист кораб» за пренасяне на магнезия в клетките, освен това служи като ефективно «топливо».


Допълнително «Елемвитал с органичен магнезий» е обогатен с екстракти от билки:


*Екстрактът от валериана има лек успокоителен ефект при повишена нервна възбудимост, безсъние, сърдечна невроза, съдов спазъм, хипертония, мигрена, хистерия, спазми на стомашно-чревния тракт, особено при жени в менопауза

*Екстрактът от листата и цветовете на глог е в състояние да облекчи състоянието при невроза на сърцето и менопауза, помага за понижаване на кръвното налягане, подобрява съня на пациенти със сърдечни заболявания, успокоява

*Екстрактът от шлемник байкалски има успокояващ ефект върху централната нервна система, намалява нервната възбудимост, подобрява съня; помага за намаляване на главоболието, разширяването на кръвоносните съдове, намаляване на кръвното налягане.


Приложение: 


Възрастни - по 3 капсули на ден по време на хранене. Продължителност на приема - 1 месец.


Активен състав: магнезиев цитрат-1,2гр,екстракт от валериан-0,15гр, екстракт от листи и цветове на глог-0,075гр,екстракт от байкалски шлемник-0,075гр.


Опаковка:  60 капсули