ᐉ Капсули с масло от сьомга, Dr. Förster | Biotopic.bg - Онлайн био магазин

Капсули с масло от сьомга, Dr. Förster

  • 33,00 лв.
  • Производители Dr.Förster
  • Модел Капсули с масло от сьомга
  • Наличност В наличност

Поръчай веднага

Етикети: Капсули с масло от сьомга, Dr. Förster,

Капсули с масло от сьомга


Опаковка 90бр


Състав: стандартизиран високо пречистен концентрат от рибни масла, извлечени от ядливите части на месото на прясна и здрава риба лосос, ЕРА, DHA

 

Препоръки при употреба: Приемат се между 3 и 6 капсули на ден, с малко течност по време или след хранене.

 

Забележка: Капсулите са подходящи и за диабетици.

 

Приложение:

- укрепват сърцето

- предпазват от болести на сърцето и кръвоносната система (сърдечен и мозъчен удар)

- предотвратяват кръвните съсиреци

- превенция срещу поява и развитие на атеросклероза

- регулират и стабилизират повишеното кръвно налягане

- подобряват циркулацията и изчистват стените на кръвоносните съдове от съсиреци

- намаляват нивата на холестерол и триглицериди в кръвта (във високи дози)

- за поддържане на мозъка, нервната система и зрението

- по време на бременност и кърмене - важни за детското развитие

- за възстановяване при слединфарктни състояния

- при проблеми с чести главоболия и мигрена

- при ревматични възпаления, артрити, болки в гръбнака и костите

- при редица неврологични и дерматологични проблеми - благоприятно действие върху кожата (при възпаления, псориазис, лишеи, себорея, невродермити, херпес, старчески петна)

- при алергични състояния (алергична хрема, астма)

- при всички възпаления в организма -намаляват възпалителната реакция, така че се прилагат като стабилизатор при много възпалителни процеси

- укрепват имунитета и общото здраве на организма

Капсулите лососово масло на Dr. Forster са приготвени от месо на лосос, което ги прави едни от най-ценните продукти на пазара, препоръчвани като добавка към редовното хранене. Маслото, получено от месото на рибата лосос съдържа естествени каротиноиди - съединения, известни с антиоксидантното си действие, които предпазват клетката. Капсулите лососово масло на Dr. Forster са с естествен произход и оказват подчертано превантивно действие. Богатството, което ни предлагат мастните киселини Omega-З, наистина представлява невероятен дар на природата.

 

Ако се доверяваме на медицината, то тогава сме длъжни да приложим в практиката всичко за което е научно установено, че е полезно за човешкото здраве. Думата "полезно" не е достатъчно силна за да опише невероятните терапевтични ефекти на мастните киселини от групата Omega-З при предотвратяването на болестите на сърцето и кръвоносната система. Именно затова маслата Omega-З се считат за есенциални и в същото време градивни елементи на мозъчната тъкан, роговицата на окото. Пониженото им равнище в организма би могло да доведе до сериозни нарушения в развитието на неврологичната, зрителната и имунната система. 

 

Ескимосите, населението на Гренландия, могат да бъдат наречени най-месоядните хора на земята, но въпреки това процентът на смъртност от сърдечни болести при тях е най-нисък. Редица изследвания на начина им на хранене водят до извода, че храната им почти изцяло се състои от месо на риби, населяващи северните морета (лосос, скумрия, херинга). Тези риби се хранят с растителен планктон, който е богат на Omega-З ненаситени мастни киселини, като по този начин те се превръщат в главна съставка на мазнините в тези риби.

 

Известно е, че рибите са особено ценни за човешкото здраве. И тази ценност е в качеството на рибното месо! Защото нивото на "лошия" холестерол LDL в кръвта им е много ниско, а на "добрия" HDL - високо. Трябва също така да се подчертае, че ескимосите не консумират рафинирана захар. Тяхното хранене е богато на рибни масла и мазнини, особено на ЕРА и DHA. Изследванията показват, че консумацията на такива храни намалява с 50% случаите на заболяване на сърцето и кръвоносните съдове. 

 

Самият механизъм на действие на Omega-З мастните киселини е многостранен. Двете киселини, съставляващи Omega-3, предотвратяват натрупването на тромбоцити, като по този начин се намалява възможността от поява на кръвни съсиреци и от запушване на кръвоносните съдове на сърцето, т.е предпазват от сърдечен и мозъчен удар. Те намаляват и повишеното кръвно налягане, предпазвайки артериите от поява на плаки. Omega-З са надеждна и проверена бариера срещу общото повишаване на нивото на мазнини (триглицериди) в кръвта.

 

Най-новите изследвания показват, че намаляването на консумацията на рафинирана захар и същевременното приемане на 1000 мг от препарата Omega-З предпазва от сърдечни болести и нормализира нивото на триглицериди до 75%. Много кардиолози препоръчват приемането на Omega-З при поява на аритмия и за нейната превенция, в комбинация с Капсули лососово масло и 350 мг магнезий и калий на ден, при задължително елиминиране на рафинираната захар от храненето. За трайното намаляване на кръвното налягане в 80% от случаите добър ефект дава приемането на Omega-З с калий и коензим Q-10, както и общата диета изключваща захарта.

 

Когато става дума за diabetes melitus - захарната болест, увеличените стойности на триглицеридите (общите масти) представлява голяма опасност от поява на сърдечни болести и натрупване на мазнини по стените на артериите (което заплашва тяхната еластичност). Повишената захар предизвиква и хронични болести на бъбреците, така че препаратът Omega-З в комбинация със 100 мг витамин Е на ден подсилва ефекта на инсулина (хормона на панкреаса) и проходимостта на клетъчната мембрана, което е особено важно за здравето на диабетиците. 

 

Народите, консумиращи доста риба, т.е. Omega-З, рядко боледуват от злокачествени заболявания. Тези мазнини са особено ефикасни при превенцията на рака на гърдата и рака на дебелото черво. Заедно с глюкозамините от мидите, препаратът Omega-З действа предпазващо върху ставите, предотвратява тяхната болезненост и подуване и в същото време подобрява тяхната подвижност. При автоимунните болести се явява разрушителен процес, при който имунната система се бори със собствения организъм. Само за три седмици препаратът Omega-З, приеман в дози до 3 грама дневно спира тези самоунищожителни процеси. Отлични са и резултатите при лечение на кожни болести, склеродермия, множествена склероза, тромбоцитопения, както и при болестта на Chron.

 

При възпалителни процеси по кожата (акне и пр.), препаратът Omega-З в комбинация с подходяща диета дава видими резултати. Дневните дози при лечение на псориазис могат да достигнат и до 6 г от препарата Omega-З. Силната възпалителна реакция, с която е съпроводена астмата също реагира добре на препарата Omega-З, а дихателните проблеми, които са особено изразени при децата, значително намаляват, особено ако в храната им се включи повече риба. При тях болестта може да се облекчи или да изчезне напълно, както и редица подобни състояния: алергичен ринит, нарушения на зрението, хиперактивност, нарушения в концентрацията. Omega-З дават все по-добри резултати и при детския аутизъм. С тяхната редовна употреба синдромът на постоянната умора изчезва напълно, както и състоянията на подтиснатост, съпътстващи депресията, настроението се подобрява. 

 

Значението на киселините Omega-З е много важно и в периода на бременност и кърмене. Чрез майката зародишът може да получи достатъчно количество Omega-З (около 1000 мг) за развитието на неговия мозък и цялостната неврологична зрителна система. Употребата на този препарат намалява случаите на преждевременно раждане и недоносеност на плода, бебето се ражда с нормално родилно тегло, а случаите на следродилна депресия при майките са много редки. Редица изследвания сочат, че способността към усвояване на знания и интелектът на децата са в пряка връзка с приемането на хранителната добавка Omega-З.

 

Капсулите масло от лосос на Dr. Forster са изготвени само от лососово месо, затова този продукт е един от най-ценните на пазара и се препоръчва като редовна добавка към храненето. Капсулите лососово масло на Dr. Forster са с естествен произход, което прави ефекта от редовната им превантивна употреба възможно най-пълен.

 Опаковка: 90бр