ᐉ ЛЕЦИТИН - ГРАНУЛАТ, 100гр, Dr. Förster | Biotopic.bg - Онлайн био магазин

ЛЕЦИТИН - ГРАНУЛАТ, 100гр, Dr. Förster

  • 32,00 лв.
  • Производители Dr.Förster
  • Модел Лецитин - гранулат
  • Наличност В наличност

Поръчай веднага

Етикети: ЛЕЦИТИН - ГРАНУЛАТ, Dr. Förster

ЛЕЦИТИН - 100гр


Природна храна за мозъка и нервите


Състав: соев лецитин - главните му съставни части са колин и инозитол под формата на фосфатдилколин.


Препоръки при употреба: Приема се по една супена лъжица гранули, смесена с кисело или прясно мляко, или сок, 2 пъти на ден, а при по-млади лица - по една чаена лъжичка на ден, по време или след ядене. Гранулатът може да се погълне и в сухо състояние, а след това устата да се изплакнат с малко течност. Количествата могат да се увеличат двойно когато става въпрос за прекомерно високи физически и психически натоварвания, или за прекарана болест. При деца се препоръчват намалени наполовина в сравнение с посочените дози.


Приложение:

важен за усвояването на мастноразтворимите витамини

необходим за по-възрастните хора

при заболявания на вените, при разширени вени

при остеопороза (активира фосфора в организма, който е в състава на костите)

присъствието му подобрява снабдяването с кислород

при рехабилитиране на чернодробните клетки на алкохолици, за детоксикация на черния дроб

заздравява обвивката на нервните клетки

ускорява метаболизма на мазнините -изгаряне на мазнините, противостресово действие

оказва благоприятно влияние при ПМС, предпазва гърдите и лигавицата на матката

при атеросклероза - ускорява изгарянето на мазнините и намалява повишения холестерол

прилага се успешно във всички фази на възстановяване след прекарана болест, особено при анемия


Забележка:След като се отвори, опаковката трябва отново внимателно да се затвори. Като естествен продукт, гранулите лецитин имат по-големи отклонения в специфичното тегло. Затова е възможно флаконите да са запълнени до различна височина, което в никакъв случай не се отразява на грамажа. Тъй като лецитинът е богат на фосфор, добре е приемането му да се съчетае с повишен внос на калций и магнезий.


Лецитините представляват фосфолипиди и подлежат на метаболизъм, така че трябва да се обновяват било чрез синтез в самия организъм, било чрез приемането им под формата на хранителна добавка. В човешкия организъм те представляват 1% от общото телесно тегло, а в по-големи концентрации се намират в мозъка и в гръбначния мозък. 

 

Лецитинът е естествена съставка на всички клетки в организма, източник на есенциални мастни киселини, колин и инозит, и есенциална съставна част на мозъчната и нервната тъкан. Открит е и в предпазната бариера по вътрешността на стомаха. Като емулгатор лецитинът подпомага абсорбцията и храносмилането на мастите, транспортирането на мастноразтворимите витамини, опазва и подпомага работата на черния дроб. Лецитинът подпомага емулгацията на жлъчния сок, действа като разтворител на холестерола, улеснява транспортирането му през кръвоносните съдове и същевременно подобрява тяхната проходимост и протока на кръв. В комбинация с витамин Е намалява агресивността на кислорода и забавя процеса на стареене. 

 

Лецитинът е субстанция с чисто растителен произход, получен е от соя и приеман като хранителна добавка, допринася за правилното протичане на редица процеси в организма. Соевият лецитин представлява естествено вещество с изключителни свойства, но все още малко познато на по-широк кръг от хора. 

 

Неговите главни съставки са колин и инозитол. Колинът играе ключова роля в изграждането на структурата на биологическите обвивки (мембрани) и често се свързва с витамините. Инозитолът се намира в по-голямо или по-малко количество в храните с растителен произход, като особено обилно е количеството му в соята. По-големи количества инозитол се отлагат в човешкия мозък. Счита се, че функцията на колина и инозитола е да бъдат катализатори и да участват в разграждането на мазнините. 

 

Лецитинът намалява нивото на холестерола, прочиства стените на кръвоносните съдове и укрепва работата на сърдечния мускул. Тъй като обичайният ни начин на хранене съдържа значително по-голямо от оптималното количество мазнини, почти всеки човек изпитва увеличена нужда от лецитин. Другият важен ефект на лецитина е свързан със способността му да намалява и дори напълно да премахва болката в ставите. 

 

Редовното приемане на лецитин позволява на хората, страдащи от болести на ставите да извършват нормално редица дейности, които иначе не биха могли да извършват поради силната болка. Той е много полезен за хората, които са чувствителни на промените във времето. Освен това лецитинът е необходим и за спортистите, тъй като ги освобождава от неприятното усещане и болка в ставите и им позволява да постигнат максимален ефект. 

 

Лецитинът придава здрав цвят на косъма и намалява косопада. С негова помощ може да се предотврати появата на екземи, лецитинът усилва концентрацията и способността за запомняне, действа успокоително върху нервната система.