ᐉ Таблетки с цинк и витамин С, Dr. Förster | Biotopic.bg - Онлайн био магазин

Таблетки с цинк и витамин С, Dr. Förster

  • 32,00 лв.
  • Производители Dr.Förster
  • Модел Таблетки с цинк и витамин С
  • Наличност В наличност

Поръчай веднага

Етикети: Таблетки с цинк и витамин С, Dr. Förster

Таблетки с цинк и витамин С - Таблетки - 90бр


Състав: цинк, Витамин СПредназначение:

- за превенция на грип и настинки

- за укрепване на имунитета

- при вземане на антибиотици (антибиотерапия)

- в период на възстановяване след болест

- при повишена температура

- при стрес - психически, оксидационен, метаболичен

- при ПМС, защита за гърдата

- защита тъканта на простатата

- защита на кожата (колаген)

- за по-бързо зарастване на рани

- след вадене на зъби, за зарастване на раната

- при неприятен дъх в устата

- за защита на храносмилателния тракт

- антиоксидантно действие

- при вземане на орални контрацептиви

- при повишена температура

- при бенигно увеличение /аденом на простатата

Препоръчва се на:

юноши

възрастни хора

бременни, жени в менопауза (климактериум)

спортисти, диабетици

лица, изложени на стрес

активни и пасивни пушачи

при предоперативни и следоперативни състояния

Забележка: Необходимо е да се придържате към препоръчаните дневни дози. Да се държи далече от деца. Хранителната добавка не е заместител на балансираното хранене.


Вкусна, освежаваща хранителна добавка с аромат на ябълка

Пастилите цинк с витамин С са идеална комбинация от минерали и витамини, които тясно си взаимодействат и подпомагат запазването на равновесието в организма и на жизнено важните му функции.


Трябва да се има предвид, че абсорбцията на тези два изключително важни антиоксиданти става още в устната кухина, а нататък тяхната дистрибуция в организма е бърза и без загуби, което ги прави изключително ефикасни.


Споменахме, че предпазното - протективно действие на цинка и витамин С започва в устната кухина, която е входната врата за редица вируси и бактерии. Така че укрепвайки отбранителните сили на входа на инфекциите, засилваме съпротивителните сили на целия организъм. Така устната кухина става естествено защитена, започвайки от нейната лигавица, директно са защитени и укрепени и венците, а по този начин и самите зъби. Абсорбирайки се чрез жлезите, разположени в устната кухина, цинкът и витамин С участват в много биохимични и метаболични процеси, като допринасят за укрепването на имунитета и проявяват своите антиоксидантни ефекти. Особено добре се повлиява рехабилитирането и зарастването на рани след екстракция (вадене) на зъби.


Цинкът като минерал е важен за работата на всяка наша клетка. Снабдяването на тялото с оптимално количество цинк представлява един от несъмнените успехи на нутритивната медицина, която е в състояние да контролира изключително широкия спектър от нарушения, предизвикани от липсата на този минерал. 


Дефицитът на цинк е характерен за много психически болести, както и при диабет, увеличена простата, перде на окото, сърдечни заболявания, болести на нервната система, нарушения в имунната система, неправилно храносмилане, хранителни алергии, натрупване на отровни вещества в организма, трудно зарастване на рани, настинки, грип, остеопороза, кожни заболявания, липса на апетит, отслабнал слух, нарушена дейност на жлезите.


Липсата на цинк е особено характерна при по-възрастните хора. Той е много важен за правилния менструален цикъл и работата на простатата. Научно е доказано, че в случаи на деменция, например болестта на Алцхаймер, наличието на хормона тимулин е директно свързано с липсата на цинк. Заедно с витамин С цинкът унищожава грипните вируси като оказва не само превативно, но и терапевтично действие. Изследванията показват, че при употреба на пастили (таблетки за дъвчене) времето на настинката се намалява средно от 7 на 3 дни. 


Самото приемане на цинк стимулира производството на бели кръвни телца, които са важна част от имунната система, тъй като са отговорни за борбата срещу клетките на рака, неутрофилите и Т-лимфоцитите. Цинкът в комбинация с витамин С балансира нивото на захар в кръвта, подпомага панкреаса в производството на инсулин и намалява нивото на холестерола, особено при диабетиците. Той се грижи тонуса на кожата, тъй като запазва колагена (белтъка), доминиращ в свързващата тъкан на кожата. Изключително ефикасен срещу появата на акне. Цинкът има основно значение за половото и репродуктивното здраве и на двата пола. 


Необходим е за плодовитостта, предпазва мъжката простатна жлеза. Бенигаото увеличение на простатата, особено сред мъжете над 50 години, приема размерите на епидемия и винаги е свързано с липсата на цинк. Самият мъжки полов хормон тестостерон добива хидрогенизираща форма (лоша форма на дехидротестостерон), който е отговорен за появата на тази лоша форма на тестостерон у мъжете в по-напреднала възраст. С приемането на цинк и витамин С тестостеронът възвръща естествената си форма. 


От липсата на цинк е обусловена и предменструалната напрегнатост (ПМС - предменструален синдром), което води до липса на прогестерон, хормона, който е свързан с втората фаза на менструалния цикъл. Увеличеното желание за ядене на сладки и солени храни по време на ПМС е свързано и с дефицита на цинк.


Лошите хранителни навици, все по-честите случаи на липса на цинк в храната водят до редица нарушения, които биха могли да се избегнат: дегенерация на зеницата на окото, увреждане на роговицата, поява на перде. Чревните болести, както и автоимунните болести, каквато е болестта на Крон, също са свързани с липсата на цинк в организма. Запълването на запасите от цинк в организма заедно с витамин С води до постигане на баланс и поддържане на добро здраве.


Фирмата Dr. Forster е разработила един много ценен препарат, който благодарение на своята форма - пастили (таблетки за дъвчене) бързо и ефикасно се дисперсира до всички клетки на нашето тяло като ги предпазва и укрепва нашия отбранителен потенциал. Цинкът и витамин С се отделят от организма чрез урината и потенето, така че не се задържат продължително в организма.Read more: Royal Sales International: Цинк с витамин С. 

Таблетки - 90бр