ᐉ Био Кокосово Масло, студено пресовано, Dragon Superfoods, 100/300/1000 ml | Biotopic.bg - Онлайн био магазин

Био Кокосово Масло, студено пресовано, Dragon Superfoods, 100/300/1000 ml

  • 3,39 лв.
  • Производители DRAGON Superfoods
  • Модел 473347
  • Наличност В наличност

Възможни варианти


Поръчай веднага

Етикети: кокосово масло, кокосово олио, кокосови стърготини, кокосово брашно, кокосово мляко

Кокосово масло – идеално за кулинарни и козметични цели.

Кокосово масло (кокосово олио) е мощен антиоксидант и имуностимулатор, намалява вероятността от развитие на сърдечно-съдови болести и възпалителни процеси. Има и широко външно приложение – подхранва косата, овлажнява кожата, възпрепятства стареенето й и образуването на бръчки.

Гответе вкусно и полезно и едновременно с това се грижете за кожата и косата си. Кокосовото масло има невероятен ефект върху човешкия организъм. 


КОКОСОВО МАСЛО – СТУДЕНО ПРЕСОВАНО, НЕРАФИНИРАНО

Кокосово масло или кокосово олио е продукт, получен от плода на кокосовата палма (Cocos nucifera), разпространена най-вече в тропиците. Получава се от вътрешната месеста част на кокосовия орех, която се нарича копра. Процесът включва настъргване и изсушаване на кокосовото месо, внимателното му пресоване при ниска температура и филтрация. Полученият продукт е висококачествено, нерафинирано, неизбелвано кокосово масло (кокосово олио), което е запазило всичките си полезни качества.

Кокосовото масло е естествено наситена мазнина и не съдържа трансмазнини. То е в твърдо състояние под 18°С и се втечнява над 24°С. Устойчиво е на висока температура.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАШ КОКОСОВО МАСЛО?

Кокосово масло може да използваш за кулинарни цели – за приготвяне на сурови бонбони, сладкиши, глазури, ястия и печива, добави го в смути, шейк, топли напитки и др. Кокосовото олио подобрява храносмилането и усвояването на мастно-разтворимите витамини, минерали и аминокиселини. Съдържа средноверижни мастни киселини, стероли, витамин Е и др.

Като супер храна. Кокосовото масло е мощен антиоксидант и имуностимулатор, като помага на тялото да се справи с вируси и бактерии.  Намалява вероятността от развитие на сърдечно-съдови заболявания като високо кръвно налягане, висок холестерол и предотвратява атеросклерозата.

Кокосово масло за козметични цели. Можеш да използваш кокосово масло за различни цели – в маска за коса с кокосво олио, за овлажняване на кожата, за възпрепятстване стареенето й и образуването на бръчки поради антиоксидантните си свойства.


Съставки: кокосово масло*

*био сертифициран продукт

Хранителна стойност за 100 g:


Енергийна стойност (kJ/kcal)
3698/900
Мазнини (g)
92-108
– от които наситени мастни киселини (g)
72,4-108,7
Въглехидрати (g)
0
– от които захари (g)
0
Белтъци (g)
0-2,1
Влакнини (g)
0
Сол (g)
0
Съдържание: студено пресовано кокосово масло от биологично земеделие
Произход: Шри Ланка