ᐉ Аляска гел, 250 мл, RSI, натурален | Biotopic.bg - Онлайн био магазин

Аляска гел, 250 мл, RSI

  • 13,00 лв.

Поръчай веднага

Етикети: Аляска гел, RSI

Аляска гел е подходящ за употреба по всяко време на годината и има с какво да послужи във всеки един от сезоните. През зимата е помощник при настинки, хрема и бронхит, като се нанася около носа (естествено с повишено внимание, що се отнася до очите и изобщо телесните лигавици). Чрез нанасяне върху шията и слепоочията помага и при главоболие. Предотвратява възпалението на мускулите след масаж. През лятото може да се ползва като охлаждащо средство. Приложенията са практически безброй, просто трябва да опитате. 

 

Състав: 

 

*Ментол 

*Евгенол 

*Лимонен 

*Гераниол 

*Линалоол

 

Характерно за съставките: 

*Ментол – Ментолът е обичайна съставка и в продуктите за локално приложение при ставни и мускулни болки. Охлажда болезнените места, освежава и повишава тонуса. Действа болкоуспокояващо, спомага и за намаляване на възпаленията и отоците. 

 

*Евгенол – Той е главна съставка на карамфиловото масло. Използва се най- вече като антисептик. Има още аналгетично, антибактериално, спазмолитично, противогъбично, антивирусно, антипаразитно и анестетично действия. 

 

*Лимонен – Извлича се от кората на цитрусовите плодове, предимно от корите на портокала. Има силен аромат на лимон, поради което се употребява в състава на козметичните продукти. 

 

*Гераниол – Наличен е в растения като бергамот, морков, кориандър, лавандула, лимон, лайм, индийско орехче, портокал, роза, боровинки и къпини. Представлява безцветна маслоподобна течност със сладък аромат, наподобяващ този на розите. Естествен антиоксидант. 

 

*Линалоол – В природата се среща под формата на терпенов алкохол. Съдържа се в етеричните масла, които се добиват от цветните растения и подправки. Използва се най-вече заради приятния мирис. 

 

Приложение и действие:

*Освежава и охлажда. 

*Успокоява и облекчава умората и напрежението в мускулите. 

*Намалява болката и облекчава дискомфорта. 

*Подобрява кръвообращението и съживява кожата. 

*За масаж на болезнените места при травми. 

*Подходящ за инхалации при настинки. 

*Помага при ухапвания от насекоми и изгаряния. 

*Помага при висока температура. 

*Ускорява циркулацията и тонизира кожата. 

*Естествена свежест през дните с високи температури и големи натоварвания. 

Препоръки за употреба: При травми: В случай на необходимост, нанасяйте няколко пъти на ден върху засегнатия участък. 

 

Опаковка: 250 мл


Производител: RSI