ᐉ ЖИВОКОСТ възстановяващ балсам с хондроитин и глюкозамин, Сибирско Здраве | Biotopic.bg - Онлайн био магазин

ЖИВОКОСТ възстановяващ балсам с хондроитин и глюкозамин, Сибирско Здраве

  • 12,00 лв.

Поръчай веднага

Етикети: Сибирско Здраве, ЖИВОКОСТ възстановяващ балсам с хондроитин и глюкозамин

ЗАЩИТАВА СТАВИТЕ И ПРЕМАХВА ВЪЗПАЛЕНИЯТА

100 мл


Натуралният балсам притежава възстановяващо действие, влияе блаотворно при дискомфортни усещания в областта на ставите, гърба, кръста и мускулите. Съдържащите се в балсама хондроитин, глюкозамин, екстракти от зарасличе, бадяга и натурални етерични масла, комплексно активизират ускореното възстановяване на костната и хрущялна тъкани, повишават еластичността на хрущяла и усилват местния имунитет. Балсамът има загряващ ефект.


Състав: хондроитин, глюкозамин, екстракт от бодяга, екстракт от зарасличе (Symphytum officinale L.), етерично масло от евкалипт, етерично масло от кайепут, етерично масло от хвойна, етерично масло от розмарин, етерично масло от карамфил.ОСНОВНИ СВОЙСТВА НА АКТИВНИТЕ КОМПОНЕНТИ:

Хондроитин (натриев хондроитин сулфат 0,5%) – основно вещество на вътреставната синовиална течност, участва в изграждането на хрущялната тъкан, играе ролята на смазка на ставните повърхности, оказва стимулиращо действие на регенерацията на хрущялната тъкан.

Глюкозамин (глюкозамин хидрохлорид 0,5%) участва в образуването на хрущялите, сухожилията, ставните течности, съединителната тъкан. Благодарение на него, балсамът влияе благотворно за повишаването на еластичността на хрущялната тъкан и препятства неговото травмиране при натоварвания. Хондроитин блокира свободните радикали, защитавайки тъканите на хрущяла и колагена от разрушения.

Екстрактът от бодяга тонизира кожата и намалява отоците на тъканите эи резнася хематомите.

Екстрактът от зарасличе способства за намаляването на възпалителните прояви в областта на ставите, гърба, кръста, мускулите и свръзките, ускорява възстановителните процеси.

Комплексът от етерични масла от евкалипт, кайепут, хвойна, розмарин и карамфил има противовъзпалително, успокояващо и затоплящо действие.