ᐉ Мехлем с екстракт от чаено дърво, 200мл, Dr. Förster | Biotopic.bg - Онлайн био магазин

Мехлем с екстракт от чаено дърво, 200мл, Dr. Förster

  • 36,00 лв.27,00 лв.
  • Производители Dr.Förster
  • Модел Крем с масло от чаено дърво
  • Наличност В наличност

Поръчай веднага

Етикети: Dr. Förster, мехлем с екстракт от чаено дърво, чаевец, мехлем, чаено дърво

Етерично масло от чаено дърво


Едно от най-важните антисептични и бактерицидни етерични масла със силно антибактериално действие върху три групи микроорганизми - бактерии, гъбички и вируси притежава подчертани противовъзпалителни свойства (предотвратява и отстранява инфекциите, възпаленията и акнето), има широкоспектърен антимикробен ефект, силен имуностимулатор, подпомагащ организма в борбата срещу различни заболявания

 

Препоръки при употреба:

Широко приложение на Мехлем с масло от чаено дърво на Dr. Forster

за третиране на проблематична кожа - решава проблемите с акнето, малките ранички и абсцеси

за третиране на различни форми на дерматит и кожни алергии

третиране на гъбични заболявания по кожата

подходящ за грижи за интимните части (при вагинални възпаления)за третиране на вируса на херпеса (устните, лицето, гениталиите) - облекчава болката, предотвратява по-нататъшното му развитие

третиране на малки брадавици

облекчава последиците от изгаряния (физически източници на топлина и слънце)

действа отблъскващо на насекомите и облекчава последиците от техните ухапвания

Нанася се на тънък слой върху третираните части от кожата. Според нуждите може да се ползва няколко пъти на ден. Възможно е да се комбинира с Акнопур, Млечен конкрет с екстракт от невен, Златно масло и други препарати за кожата .

 

Масло от Чаено дърво - "първа помощ" във вашия дом

Простото му и сигурно приложение го прави задължителна част от домашната аптечка за първа помощ. Млечният конкрет с масло от чаено дърво е необходим във всеки дом - от една страна като средство за първа помощ, а от друга - като грижа за кожата при млади и стари.

 

Заради широкия му спектър на действие, маслото от чаено дърво облекчава при многобройни проблеми: акне, обрив, ранички, изгаряния, афти, възпаления на венците, диабетична гагрена, гъбични инфекции (особено на стъпалата), вирусни инфекции, ухапвания от насекоми. Чаеното дърво представлява австралийски храст или ниско дърво с игловидни листа и нежни белезникаво-жълти или виолетови цветове. Маслото от него е "зеленото злато" на Австралия и се получава чрез дестилация на водна пара: от около 1 тон листа се получават 10 литра масло.

 

Етеричното масло от чаено дърво е популярно в ароматерапията и е съставна част на много и различни ароматерапевтични, съответно козметични препарати. Днес то е едно от най-важните антисептични и бактерицидни етерични масла. Коренното население на Австралия от столетия са използвали листата на чаеното дърво за различни лечебни процедури - за лекуване на рани, ухапвания от насекоми и различни инфекции. Приложението на това ценно етерично масло в модерната медицина води началото си от 1925 година, но едва от 1976 насам започва дестилирането му в по-големи количества за търговски цели. Благодарение на доброто му биологично действие то се използва при третирането на редица здравни проблеми.

 

Антисептично действие на Мехлем с масло от чаено дърво

Dr. Forster е разработил идеалната комбинация - смес от млечен конкрет и етерично масло от чаено дърво. Тя притежава характерен билков аромат, не съдържа консерванти и е подходяща за грижи и защита на всички типове кожа. Маслото е предвидено за третиране на проблематична и нечиста кожа. На първо място са проблемите с акне и малките пъпчици. Следват другите увреждания по кожата и абсцесите, съответно раничките по кожата.

 

Със своето антисептично действие чаеното масло предотвратява развитието на микроорганизмите и възпаленията в резултат от тяхното действие. Различните форми на дерматит - възпалителните процеси по кожата, дори и тези от типа на алергиите, реагират позитивно на чаеното масло. Това масло може да се прилага вместо антибиотични унгвенти. Вирусите на херпеса предизвикват сериозни проблеми - става дума за неприятните малки мехурчета, появяващи се върху устните или лицето, съответно върху други кожни участъци, включително и върху гениталиите. В някои случаи третирането на различни малки брадавици с масло от чаено дърво води до успешни резултати при упорито мазане. С маслото се третират и изгаряния (от физически източници на топлина и от слънце). Моменталното намаляване на болката, както и антисептичното му действие облекчават неприятните усещания, свързани с изгарянията (болка, горене, зачервяване, поява на малки мехурчета). Ухапванията от насекоми, предизвикващи сърбеж и зачервяване върху кожата са друг неприятен проблем, който също се повлиява добре с маслото от чаено дърво. От една страна то действа отблъскващо - репелентно върху насекомите, а от друга страна премахва сърбежа и болката.


Грамаж: 200мл