ᐉ AquaSource Хималайска каменна кристална сол 400g, натурална | Biotopic.bg - Онлайн био магазин

AquaSource Хималайска каменна кристална сол 400g

  • 9,50 лв.
  • Производители AquaSource
  • Модел AquaSource Хималайска каменна кристална сол 400g
  • Наличност В наличност

Поръчай веднага

Етикети: AquaSource, Хималайска каменна кристална сол

AquaSource Хималайска Кристална сол

Натурална кристална сол – полезна и универсална

Най-общо казано, всеки вид сол представлява „натриев хлорид”, но обикновената трапезна сол е толкова рафинирана, преработена и пълна с добавки, че вече няма почти нищо общо с кристалната сол в естествен вид, богата на натурални елементи. Организмът ни обикновено се нуждае от малко сол, приемана всеки ден. Излишната се преработва от бъбреците, но те могат да изхвърлят само определено количество. С времето консумацията на много и силно преработена трапезна сол може да окаже влияние върху нормалното им функциониране.


Хималайска кристална сол

Хималайската кристална сол е повече от обикновен натрий и хлорид. Тя може да се разглежда като холистична, пълноценна, непроменена, натурална сол, кристализирала в земните недра в продължение на милиони години. Хималайската кристална сол е чиста, натурална сол, която е била подлагана на невероятни сили на налягане в продължение на милиони години. Именно налягането е създало кристали с изключителен ред в структурата им и е уловило елементите в тяхната решетка под формата на достатъчно малки частици, които да бъдат лесно усвоени от организма. Тъй като чистата, кристална сол е основен елемент на земята, който се намира в изобилие, древните и съвременните хора са й намерили различни холистични приложения. Един от най-разнообразните начини за използване на кристалната каменна сол е приготвянето на „Соле”.


Соле: Смес от вода и кристална сол

Разтворът от сол и вода, известен като „Соле” съдържа важни елементи, подобни на тези, намиращи се в океана, където е поставено началото на живота на планетата. Тези елементи могат да бъдат използвани по много различни и полезни начини. Хималайската каменна кристална сол може да се употребява като напитка - „Соле”, като разтвор за вана или крака, или за измиване. Нейните свойства я правят многостранно приложима. Съществуват много различни методи за приготвяне на „Соле”, както и за неговото приложение:


Живителна напитка „Соле” – за ежедневна консумация

Прочистващ разтвор за крака – веднъж седмично

Почистване на лице – ежедневно

Гореща инхалация

Почистване на синусите – ежедневно

Дамски душ

Почистване на зъбите и венците – ежедневно


Нашите продукти от хималайска кристална сол се добиват по начин, който хората са открили, за да я използват през вековете.Основни предимства

Ръчно добита, измита на ръка и изсушена на слънце.

100% чиста хималайска кристална сол.

Не съдържа каквито и да било добавки.

С най-богато съдържание на елементи на света, с 84 минерала.

Хималайската кристална сол съхранява в себе си слънчева светлина и йонизирани минерали, готови да бъдат освободени само с добавянето на вода.

Каменната сол е широко приложима и може да се използва за приготвяне на „Соле”.